dilluns, 12 d’octubre del 2009

Noticies

Desprès d'haver llegit l'article de El País "Internet cambia la forma de leer... ¿y de pensar?", he estat reflexionant, i decididament, estic d'acord amb la crítica a Internet i la tecnologia, no és que m'oposi a tota la tecnologia ni els avenços i avantatges que aquesta significa per a la societat, sinó més aviat, hem preocupa la dependència que esta creant en les persones. Conec a molta gent que no sabria que fer sense la tecnologia: guarden cites, telèfons i tota classe d'informació als seus mòbils, palms i a l'ordinador. Estan totalment lligats a aquests objectes i si passes qualsevol cosa (perdessin el mòbil, es trenques l'ordinador, etc.) es veurien totalment nuus, seria una catàstrofe de dimensions inimaginables. Crec que és aquesta dependència es el que s'hauria d'evitar, com diu el refrany: tot és bo si es fa en la correcte proporció (s'ha de procurar l'equilibri, allò entre poc i massa).
Hi ha una sèrie de T.V que crec que servirà per fer una reflexió. La sèrie es titula Angel, és una producció americana, que s'ambienta en una societat que viu desprès d'un pols (una mena de bomba electrònica que fa malbé tota la tecnologia), doncs bé, la societat que es veu, viu en un ambient de misèria. Sé que només es ficció però pensem un moment que passaria si en la societat actual passes quelcom semblant. Quina repercussió tindria?. Si es pensa, avui en dia tot es fa mitjançant la tecnologia, des de les grans empreses que fan negocis amb l'altre punta del món, fins a la botiga de barri que fa la comanda utilitzant Internet, o algun programa per conèixer l'accedent i el dèficit.
Resulta que aquesta situació no és del tot impossible, fa poc vaig veure un documental que parlava del moviment gravitatori de la terra, i entre d'altres cosses, es deia que dintre d'uns anys la terra patiria un gir, que provocaria l'intercanvi de posicions dels pols, una de les conseqüències d'aquest fet seria que els satèl·lits que ens permeten totes les comunicacions, ja siguin bé telefòniques o per Internet deixarien de funcionar (per una qüestió de codificació).
D'altre banda el comentari de Nicholas G. Carr, de que llegir s'ha convertit en un esforç, m'ha impactat, ja que crec que la lectura es una eina imprescindible per fomentar la imaginació i l'abstracció del món que ens envolta, encara que sigui per unes hores. Igualment d'impactan m'ha resultat l'estudi dels hàbits de recerca per Internet realitzat per la University College de Londres, ja que crec que quan una persona fa una recerca i utilitza el mètode "antic", és a dir, sense Internet, la consulta de diferents llibres fa que és realitzi una lectura del que tenim al davant, ja que no hi ha cap pestanya per cercar la part del text que ens interessa. Aquesta lectura, tot i que de vagades resulta infructuosa, sempre ens aporta un coneixement nou, pot ser que trobem informació, que tot i no ser el que cercàvem, ens resulti interessant.
Us invito a que feu les vostres pròpies reflexions sobre el tema, i que feu qualsevol comentari al que he dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada