dimecres, 30 de desembre del 2009

El debat

Aquests són els aspectes organitzatius que hem hagut de tenir en compte a l'hora de fer els debats:

  • Els debats es faran en grups de 8/10 persones (en total, 8 grups a la classe), formats per 2 equips de 4/5 persones. Cadascun d'aquests equips s'organitzarà de manera que, com a mínim, 3 persones tindran el paper principal d'oradors. Els altres tindran el paper principal d'investigadors i també podran fer preguntes durant el debat.
  • Cal que cada equip nomeni un "capità" abans de començar la preparació del debat, que és qui coordinarà la planificació del treball des de l'inici fins al final.
  • Els debats constaran de 4 parts per a cadascun dels equips, seguint el mateix model de la lliga de debat universitari, analitzat a classe (Manual de Participació. Lliga de debat universitari. Xarxa Vives d'Universitats).
  • Cada equip disposarà de 3 minuts d'intervenció en cadascuna de les 4 parts del debat (3 min x 4 parts = 12 minuts per equip). Cada debat, doncs, tindrà una durada de 24 minuts. El control del temps el portarà el propi equip. Cal ser molt estrictes. Això implica haver preparat molt els arguments del debat.
  • Durant els debats, disposarem d'una pauta per dur a terme una avaluació mútua (entre companys). El dia del debat cadascú la durà a terme individualment. Posteriorment, caldrà posar-la en comú amb el propi grup de debat i lliurar-ne només una per grup durant la setmana següent a la finalització dels debats, juntament amb una autoavaluació, també de grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada